Големият ни състезател по спортна гимнастика Йордан Йовчев ще прави коментар за случилото се на Олимпийските игри в Токио след всеки ден от надпреварите.

Йовчев поздрави Полина Трифонова, която даде победоносно начало на българската делегация с победа в турнира по тенис на маса. След това затвърди доброто си представяне с още един успех и класиране във втори кръг.

Освен това големият ни олимпиец отчете участието на 12-годишната Хенд Заза, която стана най-младата участничка от 1968-а.

Той е изненадан от невъзможността САЩ да спечели медал в първия ден на Игрите - нещо, което не се бе случвало от 1972 година.

Антоанета Костадинова рано тази сутрин донесе първото отличие на България, след като стигна второто място при стрелбата на 10 метра. След 17 години насам в този спорт българката преодоля квалификациите с шести резултат, а във финала водеше до последния изстрел, но беше изпреварена от представителката на РОК Виталина Бацарашкина. Това Костадинова бе първи медал в третото ѝ участие на Олимпийски игри. 35-годишната състезателка от Търговище има осмо място от Игрите в Бразилия през 2016 година и девето от Игрите в Лондон през 2012 година.

Обзорът на Йовчев може да видите в прикаченото видео.

*Видеото е заснето след края на първия ден на Игрите