Австралийският спорт е в пълен шок, след като 20-годишната звезда в ръгбито Кийт Титмус почина на тренировка на отбора си. Здравият като канара младеж е паднал без никакъв контакт със съотборник на заниманието, в последните минути от него.

Тренировката е била 90-минутна, част от предсезонната подготовка на Manly Sea Eagles - тим от австралийския ръгби елит. Според хора от клуба това е най-сериозната част от периода преди сезона, като натоварванията са големи.

Но за спортист като Титмус с неговите изключителни физически данни, това не е новост.

Все още се уточняват причините за смъртта на спортиста, като първите информации - неофициални - са, че проблем със сърцето му не е открит. Те идват от болницата Royal North Shore, недалеч от базата на отбора в Нарабиин.

Но клубът засега не дава повече информация.

"Това е трагедия, просто трагедия - каза шефът на австралийската ръгби лига Андрю Абдо. - Загубен е един млад живот, а и един от най-обещаващите млади играчи в страната. Готови сме да окажем подкрепа на семейството на Кийт и на неговия отбор по всякакъв начин."

В клуба цари пълен шок, след като играчите са станали свидетели на припадъка на огромния им, 191-сантиметров съотборник.

Директорът на Манли Стивън Хъмфрис пристигна в болницата, където вече е бил треньорът Дес Хасли, който се е качил в линейката с играча си.

"Нямаме никакви отговори - призна видимо сринатия от новината шеф пред болницата, където репортери го чакаха. - Просто не знам какво да кажа, аз самият още не вярвам. За мен сега е важно да се свържем със семейството на Кийт, после ще отида при отбора.

Представям си какво е състоянието на всички в лагера."