В японския град Мураяма бяха пуснати специални пощенски марки посветени на българския национален отбор по художествена гимнастика.

Това е градът, който ще приеме подготвителните лагери на гимнастичките ни преди Олимпиадата в Токио.

Припомняме, че президентът на БФХГ Илиана Раева и г-н Кацухико Ягучи - отговорник за събитията, свързани с олимпийските игри в Токио през 2020 към общината на град Мураяма, подписаха 4-годишен договор между за подготовката на националните ни отбори до провеждането на Олимпийските игри в Токио това лято.

Жестът към нашите момичета е още едно доказателство за почитта и уважението, на което националният ни отбор се радва в град Мураяма, а и в цяла Япония.

Ето какво се казва в писмото :

" Уважаема г-жо Раева,

Първо бих желал да Ви благодаря за ползотворното съдействие и за подкрепата, която оказвате за доброто сътрудничество между град Мураяма и БФХГ.

За да почетем добрите взаимоотношения между БФХГ и нашия град, както и за да промотираме дейностите на града, ние направихме дизайн на пощенски марки с изображения на България и на български гимнастички. За дизайна на марките използвахме снимки, които са заснети от фотографите Анна Недкова и Димитра Лефтерова. Марките са в ограничени количества и могат да бъдат закупени в Мураяма и Токио. Още в първия ден, когато бяха пуснати в продажба за матките имаше огромен интерес. Надявам се, че и Вие ще ги харесате.

С удоволствие очаквам да продължим работата си с БФХГ и тази година и се моля за успешна 2020 година за Златните момичета.

С най-добри чувства,

Катсухико Ягучи "