Най-добрата ни състезателка по шорттрек Катрин Маноилова направи първата си официална тренировка на леда с националния тим в "Арена Армеец". Това се случва дни, след като получи контузия в главата. Маноилова падна на тренировка в Зимния дворец в събота и я нарани, а първите изследвания показаха наличие на хематом.

В сряда Катрин излезе на пързалката, за да усети леда и да се прецени дали ще може да участва на Световното първенство. След ново изследване със скенер бе решено 20-годишната състезателка да пропусне индивидуалните дисциплини и да участва само в шафетата. В нея влизат още Зорница Пенчева, Анна Якимова и Лилия Джустрова.

Снимка: Велико Балабанов

Световното първенство по шорттрек в България за мъже и жени започва утре в 10 часа с квалификациите в индивидуалните дисциплини.

"Физически се чувствам добре, но сърцето ми е разбито! Но съм тук и ще участвам заради моя отбор. Ако имаше дори и частица възможност да участвам и индивидуално, щях да го направя", сподели Маноилова, която тренира по съкратена програма.

Катрин разкри, че все още не може да разбере как се е случило падането в събота, защото се е чувствала добре и подготовката й е вървяла по план. Отдава го на загуба на концентрация. Похвали новата система за сигурност, която е задължителна за Световни първенства.

Така в индивидуалните дисциплини при жените ще ни представят Зорница Пенчева, Анна Якимова и Лилия Джустрова. При мъжете ще разчитаме на Димитър Георгиев и Калоян Ангелов.

Снимка: Велико Балабанов