Победата на Мерцедес беше двойна, след като на 2-о място завърши Нико Розберг. Себастиан Фетел, който днес дебютира за Ферари, завърши на подиума, оставайки трети. Четирикратният световен шампион Фетел постигна максимума днес, след като изпревари за 3-ата позиция Фелипе Маса от Уилямс.

Едва 15 болида стартираха днес, което е най-слабото участие в първи старт за сезона от 1963-а година насам, а само 11 финишираха. Дженсън Бътън от Макларън пък стана единствен без точки днес. Валтери Ботас (Финландия) от отбора на Уилямс се отказа преди началото на състезанието заради болки в гърба.

По време на състезанието пък Кевин Магнусон от Макларън и руснака Даниил Квят от Ред Бул се отказаха заради технически проблеми още на старта. Два автомобила на Мейнър пък изобщо не стъпиха на старта, тъй като в квалификацията се провалиха заради софтуерно проблеми.

Но трасето се разреди още, след като Пастор Малдонадо от Лотус трябваше да се откаже на 2-ата обиколка, а съотборникът му Ромен Грожан повика колата за сигурност. Хамилтън, който не беше печелил в Австралия от 2008-а година насам, а през миналия сезон дори не завърши, днес контролираше състезанието от самия старт до края.

Той не допусна в нито един момент преднината му да бъде под секунда и половина и в крайна сметка завърши с време 1 час, 31 минути, 54.067 секунди. Розберг финишира 2-и на 1.360 секунди, а Фетел остана трети на 34.523. Фелипе Маса (Бразилия) е 4-и със своя Уилямс на 38.196 секунди от първия.

Осма поредна победа за Мерцедес, включително от миналия сезон. Макс Верстапен (Холандия) стана пък можеше да стане най-младият пилот във Формула 1, който печели точки. Той е на 17 години и 166 дни, но на 34-ата обиколка неговият Торо Росо се запали и той прекрати участието си. Синът на Карлос Сайнц- дебютантът Карлос Сайнц-младши, завърши на 9-о място, на 1 обиколка от победителя.

"За първи път съм в такава ситуация, но най-хубавото е, че спечелих и аз, спечели и отборът. Не очаквах, че ще стартираме първенството през новия сезон по начина, по който го завършихме. За мене изненадата е още по-голяма, защото нямам особени успехи в миналото на пистата на Албърт Парк, заяви победителят.