Името "Алфа Ромео" ще остане във Формула 1 и през следващия сезон. Италианската компания удължи договора си с отбора на "Заубер" и така ще продължи да се състезава при най-добрите, където се завърна през 2018 година след прекъсване от две десетилетия.

Очаква се в близките дни официално да бъдат обявени и новите договори на Кими Райконен и Антонио Джовинаци, които ще продължат да карат за швейцарския тим с италианско име. 

Това означава, че финландската легенда ще продължи да трупа стартове срещу името си, след като вече е №1 в тази класация с 324 състезания. Световният шампион за 2007 година навърши 41 години по-рано този месец, но това по никакъв начин не му пречи да показва класата си на пистата.

"Алфа Ромео" и "Заубер" преговарят и за потенциално партньорство отвъд 2021 година, но все още няма разбирателство за по-дългосрочен план.

Решението за оставането на Джовинаци е отчасти и на "Ферари", които изглежда са доволни от развитието на някогашния си резервен пилот. Това обаче означава, че "Алфа Ромео" отпада като опция за Мик Шумахер, който бе спряган за второто място в отбора, а сега като вариант №1 за него се посочва "Хаас".