Отборът на "Рейсинг пойнт" няма да бъде в титулярния си състав за остатъка от уикенда на пистата "Нюрбургринг". Канадският пилот на отбора Ланс Строл се е почувствал зле по-рано през днешния ден и не взе участие в третата свободна тренировка, която се явява и единствена такава, след като вчерашните две не се състояха заради лошо време.

Неразположението на Строл доведе до спешна смяна и вместо него за "розовите Мерцедеси" ще кара резервата Нико Хюлкенберг. 33-годишният германски пилот остана без отбор след раздялата си с "Рено" в края на сезон 2019, но по-рано през настоящия сезон отново бе в помощ на "Рейсинг пойнт", замествайки Серхио Перес за двата старта на "Силвърстоун".

Тогава мексиканецът бе положителен за COVID-19, докато сега няма яснота от какво точно се оплаква колега му Строл. Хюлкенберг се е отзовал светкавично на молбата на отбора.

"Нико е запознат с колата и отбора и за наш късмет бе близо до Кьолн", коментираха ситуацията от "Рейсинг пойнт".

За последно пилот се включи в състезателен уикенд толкова късно през 2017 година, когато Пол ди Реста замени Фелипе Маса, който не успя да кара за "Уилямс" в Унгария, защото бе болен. 

Хюлкенберг ще кара в квалификацията и утрешното състезание на пистата, която познава повече от добре - има две победи на трасето по време на дните си в GP2.