Шефът на “Ферари” Матиа Биното може да бъде уволнен в навечерието на новия сезон във Формула 1. Двата сезона под негово ръководство бяха крайно разочароващи за Скудерията, a сега, само няколко седмици преди началото на сезон 2021, пилот на “Ферари”, макар и в друг клас състезания, разпространи информацията, че дните на Биното начело на славния тим може и да са преброени.

Чехът Йозеф Крал, който кара за “Ферари” в сериите GT, каза във видео в официалния си YouTube канал, че Биното може да бъде освободен още след тестовете на новия болид на отбора. Крал заяви, че дори резултатите да са добри, Биното ще получи благодарности за добре свършената работа и ще бъде освободен.

Явно осъзнал грешката си, чехът бързо смени статуса на въпросния видеоклип на “ограничен”, но вече бе твърде късно, защото информацията бе излетяла към специализираните сайтове, покриващи F1.

Самият Биното пък вече изрази намерението си да присъства на по-малко стартове през сезона, за да се концентрира повече върху работата си върху колата за догодина.