Себастиан Фетел триумфира в Гран При на Сингапур и грабна първата си победа през сезона.

Освен за немския пилот, състезанието бе страхотно и за отбора му "Ферари", защото Шарл Леклер завърши втори.

Така Скудерията класира своите пилоти на първо и второ място за първи път от лятото на 2017-а, когато стори това в  Унгария.

Третото място бе за Макс Верстапен, а "Мерцедес" не успя да качи свой пилот на подиума след четвъртото място на Люис Хамилтън и петото на Валтери Ботас.

Големият щастливец бе Себастиан Фетел. Немският пилот на "Ферари" стартира от третата позиция и успя да спечели без да изпревари нито един от директните си конкуренти, просто щастието му се усмихна при спирането в бокса.

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Той и Макс Верстапен посетиха първи бокса от лидерите. Малко по-късно това стори и Шарл Леклер, който до този момент уверено водеше надпреварата след вчерашния успех в квалификацията.

Когато пилотът от Монако се върна на пистата, той се оказа зад съотборника си Фетел. Явно във "Ферари" не бяха изчислили всичко докрай, или поне не в полза на Леклер.

Това естествено ядоса Леклер, защото на невъзможната за изпреварване писта в Сингапур, бе почти сигурно, че той ще завърши зад Фетел. Така и се оказа.

Леклер ясно изрази мнението си с доста нецензурни думи по радиото, но нямаше какво да се направи.

По това време начело на колоната се бе настанил Люис Хамилтън, който все още не бе преминал през бокса.

Надеждата на британеца бе Хамилтън да натрупа такава преднина, че след влизане в бокса, отново да е пред "Ферари".

Това обаче нямаше как да се случи. Темпото на двата червени болида бе доста добро и Хамилтън трябваше да пости бокса с ясната представа, че ще сдаде челната позиция.

Разочарованието бе още по-сериозно, защото той излезе четвърти, дори зад Макс Верстапен.

Тази конфигурация се запази до края, което не бе нещо изненадващо.

Ситуации за изпреварване между пилотите в челото нямаше, а трите коли за сигурност съвсем ограничиха шансовете това да се случи.

Така Леклер не успя да запише трета поредна победа, но "Ферари" го направи.

Въпреки това Люис Хамилтън продължава да е уверен лидер в шампионата.

Британецът има 296 точки, следван от Валтери Ботас с 232, Макс Верстапен и Шарл Леклер имат по 200, а Себастиан Фетел 194.