Четирикратният шампион на Формула 1 Себастиан Фетел изпрати един от най-слабите си сезони в спорта, но въпреки това е щастлив. Опитният германец се класира дванадесети в генералното класиране в първата си година в “Астън Мартин”, като само в два случая в кариерата си досега е завършвал по-назад в подреждането - при последния си сезон с “Ферари” (тринадесети) и при дебютния си такъв, когато кара за “Заубер” и “Торо Росо” (четиринадесети).

“Раздялата ми с “Ферари” беше малко странно. Но след всичко, което се случи, мога да кажа, че сега съм по-щастлив, отколкото бях там. Няма за какво да си губя времето и да говоря повече за това, защото така и не изпълних големите цели. Искахме да станем шампиони, но не успяхме”, каза Фетел в интервю за “Блик”.

За шестте си сезона в Скудерията той два пъти завършваше втори в края на сезона, точно след Люис Хамилтън, веднъж бе трети, веднъж четвърти, веднъж пети, а най-голямото разочарование дойде в последната му година, когато остана тринадесети.

“Отборите на “Мерцедес” и “Ред Бул” видимо имат голямо предимство пред останалите, но в един момент “Ферари” отново ще се върне на сцената и ще бъде световен шампион”, допълни германецът и не се нае с прогнози за сезон 2022.

“Иска ми се да се представим добре. Обнадежден съм, защото виждам, че в “Астън Мартин” се работи сериозно”, добави още той.