Гран при на Русия във Формула 1 остава в историята. Стефано Доменикали, който е най-важната фигура в спорта, обяви това в интервю за германския вестник Bild. Сочи бе домакин на състезание от календара на F1 всяка година между 2014 и 2021, но след началото на войната с Украйна надпреварата бе извадена от тазгодишния календар.

По план от 2023 година Санкт Петербург трябваше да стане домакин на руското Гран при, но в крайна сметка от Формула 1 взеха решение да прекратят договора.

"Ставаше дума за наистина луди пари. Но някои неща просто не подлежат на обсъждане. Никога не казвам никога, но... в този случай определено мога да обещая, че това е затворена страница за нас и няма да преговаряме с тях. Повече няма да има състезания в Русия", категоричен бе шефът на F1.

Toй обърна внимание и на състезанията в Катар и Саудитска Арабия, като бе категоричен, че иска ръководената от него организация да използва силата си за промяна и вече го прави.

Така "Мерцедес" остава в историята като единственият победител в руското Гран при. "Сребърните стрели" спечелиха осемте състезания в съвременната история, а също така имат две победи и в началото на миналия век, когато са се казвали "Бенц".