Тестовете в Бахрейн преди старта на сезона във Формула 1 накараха Люис Хамилтън отново да се оплаче от резултатите на своя болид.

Британският пилот на "Мерцедес" завърши съответно с 11-о, 5-о и 17-о време на пистата "Сакхир" и се изказа песимистично за шансовете на отбора си в предстоящите първи състезания.

"Рано е, но за момента мисля, че няма да можем да се борим за победи. Сигурен съм, че в колата ни има потенциал за победи, който обаче трябва самите ние да отключим. Трябва първо да разрешим проблемите, върху които работим сега", каза седемкратният световен шампион.

Това му изказване предизвика вълна от подигравки в социалните мрежи по една проста причина - Хамилтън говори едно и също преди всеки от последните пет сезона.

Всичко започна след тестовете през 2017-а, когато Люис изрази притеснението си от резултати на "Мерцедес", а след това завърши втори в Австралия и спечели състезанието в Китай, като в края на сезона стана световен шампион.

През 2018-а Хамилтън изрази становище, че "Ред Бул" има много бърза кола и ще е претендент за титлата до последно, за да се стигне до първото място с 88 точки разлика пред Себастиан Фетел.

На следващия сезон Люис беше още по-притеснен, заявявайки че "Ферари" са със секунда по-бързи и че очаква най-трудната си битка за титлата до момента. Тогава спечели шест от първите осем състезания, а в края на сезона остави далеч зад себе си не кой да е, а съотборника си Валтери Ботас. Конкуренция за "Мерцедес" нямаше.

През 2020-а тревожните обстоятелства в "Мерцедес" бяха много. Хамилтън сподели след тестовете, че отборът му се бори "с много проблеми" и притесненията са налице. Първите две места в генералното класиране отново бяха за двамата пилоти на "сребърните стрели", а Люис спечели със 124 точки разлика пред Валтери.

Оказа се, че притесненията след тестовете на "Мерцедес" бяха основателни само през миналата година. И то не защото болидът им беше бавен, а защото Макс Верстапен направи най-силния си сезон и триумфира драматично в последния старт. В онези тестове в Бахрейн Хамилтън даде осмо време и дори се завъртя в една от обиколките си.

Феновете на Формула 1 стигнаха до становище, че тези изказвания от "Мерцедес" са някакво суеверие преди началото на сезона, тъй като за всички е ясно, че това е най-бързият отбор в момента.

Сезон 2022 в най-популярната автомобилна надпревара започва следващата седмица.