Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън се намира в необичайна позиция в класирането при пилотите във Формула 1. Британецът е втори в подреждането, изоставайки на 12 точки от лидера Макс Верстапен.

Нидерландският пилот на "Ред Бул" изпревари колегата си от "Мерцедс" в самия край на вчерашното Гран при на Франция и така увеличи преднината си на върха, след като инженерите и целия екип на австрийския тим бяха избрали блестяща стратегия за състезанието.

"Те просто са прекалено бързи в момента. Този уикенд направиха голяма стъпка напред. Губехме по три и половина десети от секунда само на правите, така че е очевидно, че те са направили някакво подобрение", коментира Хамилтън.

"Трябва да разберем дали става дума за задното крило или за нещо по двигателя. Но каквото и да е, трябва да бъдем по-добри", добави още британецът, като паралелно с това отдаде дължимото и на Макс Верстапен.

"Ако не бе направил грешката в началото, резултатът щеше пак да бъде такъв. Наистина сме бавни на правите участъци", каза той относно излизането от пистата на Верстапен в самото начало.

Хамилтън бе критикуван от Нико Росберг, с когото бяха съотборници в "Мерцедес". Германецът е останал изненадан, че Люис е допуснал толкова лесно да бъде изпреварен от Верстапен, защото по думите му британската звезда е "най-добър, когато стане дума за ситуации един на един". Росберг също се изказа ласкаво по адрес на "Ред Бул".

"Наистина се превръщат в доминираща сила. Определено поставят "Мерцедес" под напрежение и виждаме, че това води до грешка след грешка. Трябва да бъдат много внимателни, за да запазят шансовете си", е мнението на световният шампион от 2016 година Росберг.