Британската легенда сър Джеки Стюърт се изказа остро относно младата звезда на Формула 1 Макс Верстапен.

Трикратният световен шампион смята, че поведението на пилота на "Ред Бул" е незряло и е крайно време това да се промени. Причина за думите на Летящия шотландец, който печели титлите през 1969, 1971 и 1973 година, бе катастрофата между Верстапен и Люис Хамилтън на "Монца".

"На Верстапен му отнема по-дълго от очакваното, за да съзрее. Да не отидеш да видиш дали Хамилтън е наред, след като буквално си минал над главата му определено е нещо, което не разбирам. При положение, че е още е в колата и остана там дълго време преди да излезе. Макс има още много да учи. Но дали ще слуша някого?", каза сър Джеки.

"Той е много, много добър. Вероятно е най-бързият пилот на решетката в момента. Но за да бъдеш достоен шампион, не може да участваш в катастрофи постоянно. Това, че си първи в класирането, не те прави недосегаем", добави още легендарният Стюърт.

Верстапен и Хамилтън отпаданаха от Гран при на Италия след въпросната катастрофа, а това остави непроменени позициите и разликата им в генералното класиране.

Макс води с 226.5 точки, докато Люис е втори с 221.5 точки.