Пилотът на "Ферари" Шарл Леклер е много разочарован от развоя на състезанието за Гран при на Франция във Формула 1.

Младият състезател спечели квалификацията и водеше в същинската надпревара, но в 18-ата обиколка загуби контрола върху автомобила и се заби в предпазните огради.

Така подари първото място на Макс Верстапен, който вече води с 63 точки на своя съперник в генералното класиране.

Това беше трети случай с отпадане на Шарл, като предишните два бяха в Испания и Азербайджан, където загуби мощност.

"Смятам, че се представям на най-високото ниво в кариерата си от началото на този сезон, но в това няма смисъл, ако продължавам да правя такива грешки.

Загубих 32 точки по този начин. 25 от тях тук в състезание, в което щях да спечеля, защото бяхме бързи. Други седем на "Имола" отново след моя грешка. В края на сезона ще правим равносметка и тези 32 точки ще липсват. Знам, че е моя вината и че по този начин не заслужавам да спечеля световната титла. За втората половина на сезона трябва да се подобря, ако искам да спечеля", самокритичен бе Леклер.

Запитан какво ще прави преди Гран при на Унгария, той отговори лаконично - ще си стоя сам вкъщи и ще изляза, когато трябва да хвана самолет за Будапеща".

Шефът на "Ферари" Матия Биното е категоричен, че критики към Леклер не са основателни.

"Той кара на лимита си и в такива случаи се получават подобни грешки. Няма за какво да бъде обвиняван и съм сигурен, че ще се учи. Той умее да си взима поука от грешките и съм сигурен, че ще се върне по-силен и гладен за победи в Унгария", каза италианецът.