Мик Шумахер ще върне лентата назад и ще изтръгне немалко сълзи и спомени във феновете, когато на 27 юли се появи на пистата "Хокенхайм"

В последния уикенд на месеца е Гран при на Германия във Формула 1, но ще има и старт във Формула 2, където Шуми-младши се състезава за отбора на PREMA Racing, част от Ферари.

Но в същия уикенд, в името на историята и традицията, Шумахер ще седне в болида Ferrari F2004, с който баща му спечели титлата във Формула 1 преди 15 години.

Това ще се случи в събота, 27 юли, ден преди старта за Голямата награда на Германия.

"Хокенхайм" е писта с огромно значение за фамилията, като на нея Шуми се чувстваше най-добре и спечели четири старта. Именно там Мик направи първите си големи стъпки в спорта, а през миналата година спечели титлата във Формула 3.

"Ще бъде невероятна емоция - каза Рос Браун за инициативата. - Да видя Мик в болида, който е един от най-добрите в историята на спорта ни... И при спомените за Михаел в тази кола... Убеден съм, че феновете около пистата никога няма да забравят усещането."

"Това ще бъде голям ден - каза Мик. - Срещам луди фенове на моторните спортове, те чакат с нетърпение този момент, наричат го "специален" и "исторически". Осъзнавам колко много значи болидът Ferrari F2004 за тях, както и пистата "Хокенхайм"."