Сложната ситуация около коронавируса по света се отрази и на може би най-очаквания дебют във Формула 1 - този на Мик Шумахер.

Синът на легендарния седемкратен шампион Михаел, все още не може да се присъедини към новия си отбор, за да провежда истински тренировки.

Той подписа договор с американския тим "ХААС", като ще си партнира с друг дебютант - милиардерския син Никита Мазепин.

На този етап обаче Мик Шумахер не може да се присъедини към тима си, чиято база е във Великобритания, а причината е новият щам на коронавируса и строгите забрани на немското правителство за пътувания към и от Острова.

Това призна самият Мик, който явно е пропуснал точния момент да замине, а сега може единствено да тренира физическата си подготовка.

Той все още няма яснота кога ще може да замине за Англия, за да се запознае лично с екипа си, а и да тренира на специалния симулатор.

"Тренирам здраво над физическата си подготовка и нещата вървят добре. За съжаление обаче нямам възможност да работя с новия отбор в Англия заради ограниченията. Ако не беше пандемията, вече щях да съм прекарал доста време там, а когато трябва да дебютираш в нов шампионат, да не говорим за Формула 1, е най-важно да си заедно с новия си отбор и с всички инженери. Надявам се все пак да успея да отида скоро и всичко да тръгне по план", заяви Мик.