Шампионът при конструкторите от миналия сезон във Формула 1 е заплашен с разследване само дни преди първото състезание за новата кампания. “Мерцедес” се превърна в най-обсъжданата тема по време на предсезонните тестове в Бахрейн, където показа болид с нетрадиционен дизайн, който според част от конкурентите на “сребърните стрели”, категорично не е по правилата.

На колите на Джордж Ръсел и Люис Хамилтън имаше специфични странични аеродинамични елементи, както и огледала, които изглеждат доста различно.

По информация на The Race, поне един от противниците на “Мерцедес” ще повдигне въпроса и ще поиска санкции заради въпросния дизайн на новия болид на отбора на Тото Волф.

Шефът на “Ферари” Матиа Биното вече коментира темата, отчитайки, че всички отбори са се обединили около това, че огледалата не трябв да имат аеродинамична насоченост и от “Мерцедес” са в нарушение на правилата”.

Въпреки новите елементи, представянето на Хамилтън и Ръсел не бе възможно най-доброто, а дни преди старта в Бахрейн, открояващите се от останалите тимове категорично бяха “Ред Бул” и “Ферари”.

Сезонът започва на 20 март на пистата “Сахир”.