Първата жена-пилот в историята на Саудитска Арабия, Реема Джуфали, официално бе представена като посланик на предстоящото дебютно Гран при на страната. Състезанието ще се проведе в Джеда в неделя. 

29-годишниата Джуфали ще бъде първият човек, който ще има възможност да направи обиколка на уличната писта, разположена на брега на Червено море. Освен това тя ще има шанс да кара болид на “Уилямс” от 1979 година, когато британския тим бе спонсориран от националните авиолинии на Саудитска Арабия.

В страната премахнаха забраната за жени да управляват автомобили през 2018 година, а много хора виждат ролята на Джуфали като посланик просто като опит за изчистване на имиджа, който арабската държава е изградила през годините си. 

Реема е карала в британската Формула 3.

Гран при на Саудитска Арабия ще бъде третият от общо четири старта през сезона досега в Близкия изток. Сезонът ще завърши с още един такъв - в Абу Даби. 

Развръзката в борбата за титлата е сериозна, а два старта преди края Макс Верстапен с “Ред Бул” Води с 8 точки пред актуалния шампион Люис Хамилтън с “Мерцедес”.