Шампионът и абсолютен хегемон в последните 6 години във Формула 1 - "Мерцедес", официално представи болида за новия сезон.

"Сребърните стрели" показаха дизайна на машината преди няколко дни, но днес официално стартираха двигателя на новия W11.

Шампионът Люис Хамилтън, както и съотборникът му Валтери Ботас имаха шанса да подкарат болида още в първия ден. Те ще навъртят 100 километра на "Силвърстоун", като на легендарното трасе първи се появи финландецът, а след това британският шампион.

Доминацията на "Мерцедес" в турбо-хибридна ера е тотална, като отборът триумфира с 6 последователни титли при пилоти и контруктори.

Това е изравнен рекорд на "Ферари", а целта е титла №7, както за отбора, така и за Люис Хамилтън.

Презентацията в понеделник бе посветена най-вече на представянето на новия мощен спонсор INEOS, който ще налива сериозни суми в клуба в следващите 5 години. 

Естествено, компанията се сдоби със своите места по болида. Оцветени в червено с изписано име на спонсора ще бъдат двата края на предното крило, както и тръбата за въздух на двигателя, която се намира над главата на пилота.

"Това, което ще покажем днес е еволюция, не революция. Не очаквайте шокиращи новости.

Всичко е направено по-прецизно, оптимизирано е. Опитахме да изчистим грешките от миналата година. Охлаждането бе основният ни проблем, но мисля, че вече е решен. Колата определено върви в правилната посока", заяви шефът на тима Тото Волф.