Никита Мазепин, който пристига във Формула 1 с противоречива репутация, а след като подписа с “Хаас” вече успя да се забърка в скандал извън пистата, а сега е напът да се окаже изправен пред още един проблем. На 21-годишният милиардерски син може да му се наложи да дебютира при най-добрите под неутраален флаг, а не под този на родната си страна Русия. 

Причината е наказанието, което страната изтърпява заради поредния допинг скандал и спортисти не могат да участват от името на Русия на големи състезания. Вероятно Формула 1 също ще попадне в тази категория, след като нещо подобно се случи с Николай Грязин, който бе принуден да кара на Рали “Монте Карло” като “неутрален състезател”.

Руският F1 експерт Алексей Попов изрази мнение, че Мазепин може да излезе от тази ситуация, ако се състезава под флага на националната федерация, в случая Руската федерация по автомобилизъм. 

Освен това съществува възможност Гран при на Русия да бъде преименувано на Гран при на Краснодар или Гран при на Сочи, отново във връзка със същото наказание, което е до края на 2022 година.