Директорът на "Ферари" Матиа Биното се закани, че отборът няма да приеме нов сезон като този, който изпраща.

Това бе най-слабото представяне на Скудерията от 1980-а, след като бе записано едно второ място от всички 17 старта за 2020-а.

Шарл Леклер завърши едва осми в класирането при пилотите с 98 точки, Себастиан Фетел остана 13-и с 33. При марките "Ферари" е шести от 10 тима.

В Италия направо наричат всичко това "катастрофа". Но Биното, който е наясно с ужасните измерения на провала за изминаващата година, е непреклонен за пътя, който е поет.

"Гледаме към сезон 2021 с реализъм, но и сме наясно, че е неприемливо да се повтори представянето ни от тази година - каза шефът на отбора. - Не е непостижимо да сме трети в класирането при марките догодина. Но и това няма да е лесно.

Разликата между нас и водещите отбори е твърде голяма и няма как да я заличим през следващия сезон. Вероятно истинско подобрение ще видим чак през 2022-ра. Но въпреки това - догодина просто не можем да сме толкова назад. Нямаме право. Двигателят с напълно нов дизайн се представя добре на тестовете, но това са само тестове. Имам усещането, че той ще ни доближи до водещите отбори. Дано съм прав."

Биното не пропусна темата и за пилотите, като каза добри думи и за новия №1 в тима Леклер, и за партньора му Карлос Сайнц, който заменя четирикратния световен шампион, но пълно разочарование напоследък Фетел.

"Шарл имаше силен сезон - каза босът. - Той е много бърз, изключителен талант. Вече е изграден като личност и като лидер, което ни накара да изградим отборната стратегия около него.

Карлос ще ни помогне много. Двамата ще са напълно свободни да водят битка за мястото си във всяко състезание, няма да има клаузи за това кой да е по-напред. Ние искаме максимален брой точки, но искаме и състезание в истинския смисъл на думата.

Карлос работи изключително здраво, също като Шарл. Това са правилните хора за болидите на "Ферари" догодина."