Шампионският отбор на "Мерцедес" ще започне сезон 2021 във Формула 1 в нетипична роля. "Сребърните стрели" очакват да са по-бавни от най-големия си конкурент "Ред Бул" на пистата "Сакхир" в Бахрейн в последния уикенд на месец март. 

Представянето им в предсезонните тестове не бе блестящо, като новият болид очевидно има проблеми със скоростта и стабилността.

"Има много въпросителни. И никой не може да каже кои точно са те. Но има някои тенденции. Бих казал, че от гледна точка на представяне, "Ред Бул" са по-напред от нас. Колата ни не се държеше добре на пистата. Не сме достатъчно бързи", каза директорът по производителнстта в редиците на "Мерцедес" - Джеймс Вауълс и добави, че очаква оспорвана битка между неговия тим и този на "червените бикове" през сезона.

Той добави, че все още няма нужните отговори относно това защо колата не се държи така, както всички биха искали.

"Част от конкурентите ни определено нямаха такива проблеми, така че е необходимо да направим всичко по силите си и да разберем защо задната част на колата ни беше по-слаба, как можем да я стабилизираме и да оправим нещата", каза инженерният директор Андрю Шоулин. 

Първото състезание за сезона е на 28 март.

През миналата година Люис Хамилтън и Валтери Ботас бяха на първите две места в крайното класиране, а точно след тях бе Макс Верстапен с "Ред Бул".