Шамионът Макс Верстапен ще смени своя номер от новия сезон на Формула 1. В чест на шампионската си титла той е пожелал да се състезава с №1 на своя болид.

От началото на кариерата си Макс използваше №33, като причина за това бе, че нидерландецът вярва в символиката и носенето на късмет от цифрата 3.

Символичният №1 пък винаги е бил запазен само за действащите шампиони, но от момента, в който те получиха право сами да избират номерата си, той е бил ползван само веднъж.

Това направи Себастиан Фетел, който след четири поредни титли с "Ред Бъл" реши отново да заложи на №1, но тогава той остана на пето място в крайното класиране. В следващите години всички титли освен тази през 2016-а обра Люис Хамилтън, но той така и не изнвере на своя №44. Шанс да го използва имаше Нико Розберг, но той се оттегли след шампионската си титла.

"Да, ще го ползвам. В крайна сметка, колко пъти в кариерата си ще може да го направиш. Може и да е единственият път. Именно заради това искам да го сложа на болида си, всяко дете е мечтало да има №1 на колата си", сподели Верстапен.

Нидерландският шампион също така разкри, че в деня след състезанието е получил съобщения от Тото Волд и Люис Хамилтън, което по думите му само показва, какви джентълмени са двамата.

"Тото ми написа съобщение. Поздрави ме и каза, че титлата ми е напълно заслужено. Естествено, че се зарадвах, това е прекрасно от негова страна.

И Хамилтън го направи. Разбирам болката му, но вероятно за него е по-лесно, когато вече има 7 титли зад гърба си.

Ако аз бях загубил, със сигурност щях да го преживея много по-тежко.

С него водихме здрава битка, но имаме огромно уважение един към друг. В края на деня това е спорт, това е състезание, което не бива да се пренася извън пистата", разказа Верстапен.