На базата на това допитване, което приключва на 4 декември, ще бъдат излъчени 20 номинации, сред които спортните журналисти ще определят носителя на наградата за 2011 година.

Министър председателят на България Бойко Борисов заяви, че с удоволствие би взел наградата за "Футболист на годината", ако спечели. Той увери, че това е голямо признание, от което не би се отказал, предаде Гонг.

"Единствено за футболист на годината няма да проявя скромност. Ето Гонзо - нека си признае, последния път доведе там четири левскарчета срещу нашите тигри от Бистрица и ги бихме 18:12. Гонзо! Той вкара четири гола, аз му вкарах осем", каза Борисов в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

Борисов обясни, че би взел наградата, ако я спечели: "Няма изобщо в тази посока... Не е като с художниците или там, ако песнопойци дойдат, или подобно", увери Борисов.

На въпроса на водещата Ани Цолова дали не се предава поне пред Бербатов, премиерът отговори: "Във футбола е като красотата при жените и примерно потентността при мъжете. Никой не се признава за по-слаб. Няма как да се призная за по-слаб. Тигрите са голям отбор."

В Канада: Борисов може да стане Футболист на годината