"Карамелите" изоставаха в резултата през по-голямата част от двубоя, но с късни голове на Никица Йелавич и Стивън Пиенаар препъна "червените дяволи" по пътя към юбилейната им 20 титла на Англия. Рио Фърдинанд имаше чудесна възможност да донесе ценните 3 точки на своя тим в края на 5-минутното продължение на срещата, но ударът му с глава премина над вратата.

Сити се върна в борбата за титлата в Англия

Пореден силен мач със синята фланелка направи хърватският нападател Никица Йелавич, който се отчете с две попадения във вратата на Давид де Хеа. Уейн Рууни не показа сантименти към своя роден клуб и също заби два гола, но те стигнаха само за точката.

Началото на мача далеч не предвещаваше драматичните последни минути, като в първия половин час опасностите пред двете врати почти липсваха. Изненадващо Евертън откри в 34-ата мунита, когато Йелавич бе изпуснат от защитата на Юнайтед и от много малък ъгъл с глава прехвърли Де Хеа. Преднината на гостите обаче изтрая едва 6 минути преди Рууни с глава да възстанови равенството.

При резултата 1:1 двата тима се прибраха на почивка. След подновяването на играта Юнайтед заигра далеч по-активно и успя да дръпне са 2 гола в рамките само на няколко минути. Първо в 57-ата минута Дани Уелбек направи 2:1 с красив фалцов удар от границата на наказателното поле, който спря в горния ляв ъгъл на Тим Хауърд, а в 61-ата Нани ознаменува силното си представяне в мача с елегантно копване над вратаря за 3:1.

Освен попадението португалецът асистира както за гола на Уелбек, така и за изравнителното попадение на Рууни. Домакините обаче твърде бързо решиха, че срещата е приключила и Маруан Фелаини им го доказа още в 67-ата минута, когато с хубав удар намали за 3:2. Попадението жегна "червените дяволи" и след 120 секунди те възстановиха преднината си от 2 гола. Уелбек проби отдясно и успя между трима бранители да намери Уейн Рууни пред точката за изпълнение на дузпи и английският национал без проблеми отбеляза.

След попадението Юнайтед позволи на Евертън да грабне своя шанс, като в 80-ата минута удар с глава на Уелбек отблизо разтресе гредата. 3 по-късно след колективна грешка на Рио Фърдинанд и Джони Евенс топката стигна до Йелавич и от 5 метра таранът препарира Де Хеа.

В 85-ата пък „карамелите“ стигнаха до равенството след нови слаби дейстивя в отбрана на домакините. Фелайни получи топката в наказателното поле по диагонала и с гръб към вратата. Двама бранители в червени екипи му позволиха да се обърне и необезпокояван да подаде към нахлуващия от задна позиция Пиенаар и южноафриканецът отблизо отчая Де Хеа за четвърти път.

Въпреки равенството Манчестър Юнайтед ще остане лидер и след този кръг със своите 83 точки, но ако Манчестър Сити спечели своя двубой срещу последния Уулвърхемптън, разликата може да бъде намалена на 3 точки, предаде Гонг.

Двата градски съперници се срещат в решителен сблъсък на 30 април. Със спечелената точка Евертън събра 48 в своя актив и остава на 7-ата позиция, на 2 пред градския съперник Ливърпул, който днес посреща Уест Бромич в своя мач от кръга.