Кристиано Роналдо откри резултата в 6-та минута от дузпа, а в 14-ата, отново той, удвои аванса на "кралете". Крайното 1:2 пък оформи Ариен Робен в 27-ата минута също от дузпа.

При ударите от бялата точка Роналдо, Кака и Рамос сбъркаха за испанците, а пропуските за баварците бяха дело на Кроос и Лаам.

Двубоят започна вихрено с удар на Кедира, който бе спасен от Нойер. Така се стигна до 6-та минута, когато след удар на Ди Мария топката срещна ръката на Алаба в пеналта си и реферът отсъди дузпа в полза на "кралете", която бе реализирана хладнокръвно от Роналдо за 1:0.

Веднага след това попадение Робен пропусна невероятна ситуация, след като бе изведен сам срещу Касияс пред малкото наказателно поле, откъдето обаче прати топката над вратата.

В следващата атака на Реал пък, баварците сбъркаха в центъра и кълбото попадна в Йозил, който изведе Роналдо сам срещу Нойер, а португалецът не сбърка, пращайки топката в долния десен ъгъл на германеца.

След този гол баварците успяха да се съвземат бързо и натиснаха съперника си, но Робен, Гомес и Густаво стреляха неточно. Все пак в 27-ата минута Пепе задържа Гомес в наказателното си поле и Виктор Касай отсъди дузпа в полза и на немците, която бе вкарана от Ариен Робен – 2:1.

До края на полувремето имаше по още няколко любопитна ситуация пред двете врати, но нов гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 2:1 за "белия балет".

Втората част започна с много хубава възможност за баварците, след като Гомес засече с глава центриране на Лам от десния фланг, но за негово съжаление ударът му премина покрай вратата на Реал.

Като цяло темпото в началните минути на втората част съвсем не бе така високо като това през първата. На пръв поглед двата тима вече имаха едно наум и мислеха повече за сигурността в отбрана и в халфовата линия, отколкото за атаката.

Стигна се и до 67-ата минута, когато Робен при една контраатака получи в центъра и напредна, премина покрай бранител, но си поведе топката прекалено дълго, Касияс се хвърли в краката му и улови.

Последваха добри секунди за Реал, като първо Нойер трябваше да се намесва след удар от фаул на Роналдо, а впоследствие самият Роналдо намери Бензема на границата на пеналта, ала изстрелът на французина прелетя над вратата.

Към края на редовното време, в 86-ата минута, при една контраатака Робен бе намерен в наказателното поле, той продължи за Гомес към малкия пеналт, където нападателят нескопосано тръгна да меша и в крайна сметка топката бе уловена от Касияс.

До края на редовното време обаче нов гол не падна и така двубоят влезе в продължения. Продълженията започнаха предпазливо и за двата отбора и освен няколко удара от далечна дистанция, те не се запомниха с нищо друго по-интересно. Резултатът си остана все така 2:1 в полза на "белия балет" и така рулетката на дузпите трябваше да определи съперника на Челси във финала през май, който ще се играе в Мюнхен, предаде Novsport.

При дузпите баварците трябваше да изпълняват първи чрез Алаба, който прати Касияс в обратния ъгъл за 1:0 от бялата точка. Последва изпълнение на Кристиано Роналдо, чийто удар бе отразен по феноменален начин от Нойер.

Втората дузпа за Байерн бе изпълнена безгрешно от Гомес за 2:0. Последва ново изключително спасяване на Нойер, този път след удар на Кака.

Третият наказателен удар за гостите бе поверен на Кроос, който се огъна под напрежението и изстрелът му бе спасен, след което последва гол на Алонсо от бялата точка – 2:1 за Байерн.

Предпоследен за баварците трябваше да бие Лам, ала изпълнението му бе ужасно и Касияс спаси. Усилията му обаче отидоха на вятъра, след като Рамос замалко да прехвърли "Бернабеу" при изпълнението на четвъртата дузпа за "кралете".

Последен зад топката за Байерн застана Швайнщайгер, който не трепна, пращайки баварците на финал в тазгодишното издание на турнира.

Серхио Рамос: Пак бих бил дузпа

Марио Гомес остава на два гола от лидера Лионел Меси

Рибери: Заслужихме мястото си на финала

Касияс и Алонсо: Голям удар, разстроени сме

Хайнкес: Магическа вечер, но губим трима за финала