Тарторът на Сектор „Б” увери, че намерените у задържаните лица димки не са опасни и въобще е нямало да бъдат допуснати в Сектор "Б".

Той каза още, че Националният клуб на привържениците на Левски застава твърдо зад арестуваните момчета, които той познавал лично и бил убеден, че не са целели да направят нищо лошо, а напротив – да създадат "истинско шоу".

"За мен определението "противотанкови димни гранати" звучи несериозно”, обяви Гугутката.

"Всичко това се прави с цел да се отдръпне публиката от стадиона, колкото малко и да е тя. Аз не знам кой родител ще иска да си пуска детето на мач, при положение, че едва ли не е доказано, че вътре ще се вкарват гранати. Тази акция бе направена точно няколко дни преди най-голямото дерби в България, защото МВР трябваше да си даде отчета за седмицата. Тяхната логика е проста – няма хора, няма проблем. А иначе, аз ги познавам момчетата, те ни помагат, когато потрябва знаме или нещо такова. Ние, от Националния фенклуб, заставаме твърдо зад тях, защото сме сигурни, че те не са искали да направят нищо лошо. Те са искали да направят шоу и не е нормално да бъдат задържани за 72 часа, а всякакви престъпници да се разхождат по улиците”, допълни още Владимиров.

"Полицията ни е разрешила 60 броя факли и такива самоделни неща няма как да бъдат допуснати на стадиона, просто това няма как да се случи. Знам обаче, че подобни неща бяха разрешили в един мач във Велико Търново. Освен това, от Локо /Пд/ ми се обадиха момчета, които ми казаха, че полицията им е разрешила такива неща за срещата с Цървена звезда.

Да не говорим, че г-н Калин Георгиев открито заплаши агитките на Левски и на ЦСКА, че ако не внимаваме, сме щели да се срещнат с жандармерията. Звучи меко казано несериозно от човек с толкова висок ранг да говори подобни неща, защото на миналото дерби нямаше никакви проблеми, но ние пак се срещнахме с всякакви видове полицаи, жандармерсити и милиоционери от села и паланки. На по-предишния мач, по улиците имаше истински лов на хора и дори обикновени минувачи, които дори не са били на мача, биваха задържани.

Нас обаче Левски ни обединява и ние сме силни точно, защото сме публиката на Левски. Не мога да се притеснявам когато сме много, а когато сме малко. Ще се стараем до последно да дойдат максимален брой хора и да направим истинско шоу.

Аз лично обещавам, че в Сектор "Б" няма да има никакви проблеми, макар вече да съм убеден, че след пресконференцията на МВР, много хора щя бъдат спрени, било то от родители или от техни близки и няма да дойдат на мача.

Затова призовавам всички фенове на Левски да дойдат на стадиона и да подкрепят отбора, за да покажем, че ние не сме такива, каквито се опитват да ни изкарат."