"Червените" загубиха контролата си срещу Волга, след което Младенов заяви: "Нормално, трябва да доизчистваме някои неща. Проблемът е, че липсват кадри. Ако продължаваме по този начин, ще останем без хора. Хората на проби се отзовават, предпочитам да има качество, отколкото количество."

За новите играчи за тестове в лагера на "армейците", наставникът отбеляза: "Аман от такива велики вождове, по трима-четирима идват, и само се излагаме."

За българските футболисти в тима, той добави, че не те предизвикват недоволството му: "Това са хора, които ще помогнат, но имаме нужда от офанзивни хора."

"Аз съм поставил изисквания на спортно-техническия директор. Просто нямаме време. Той бе изключително любезен, даже искаше да се включи в тренировките, но няма нужда, той трябва да прави селекцията," добави Младенов за новия шеф в клуба Родолфо Ваноли.

"Целите, които ЦСКА винаги е имал, те са ясни. Но това, което имаме в момента като селекция, не отговаря на амбициите," продължи треньорът.

"Моето желание е да привлечем офанзивни хора, както в центъра на терена, така и крила. Минимум четирима човека ни трябват. Имаме крещяща нужда от такива хора, които правят играта, които завършват. Отчайва ме, не искам да стряскам някого, но реалността е такава. Ние закъсняваме страшно много, който и да дойде, ще му трябва време да се сработи. Надявам се отсега нататък да идват само качествени играчи," каза още Младенов, цитиран от Гонг.

Той бе категоричен, че интересът на Ботев Пд към Апостол Попов, ще си остане само това – интерес: "Той е част от този отбор. Да забравят всички за него. Не искам с нито един играч да се разделям."