Договорът на голмайстора изтича следващото лято, и нежеланието на футболиста да преподпише вероятно ще означава съвсем скорошен негов трансфер.

Ван Перси обясни решението си с това, че неговата визия за развитие не съвпада с тази на Арсенал.

"Както казах и по-рано тази година, имах среща с Арсен Венгер и господин Иван Газидис след края на сезона. На тази среща обсъждахме стратегията на клуба за бъдещето, тяхната политика. Финансови параметри или други детайли по договора не са споменавани, тъй като това далеч не е сред приоритетите ми," заявява Ван Перси, цитиран от Гонг.

Ето какво пише още в обръщението му към феновете:

"Аз, сам по себе си, направих отличен сезон, но целта ми е да печеля трофеи с отбора си, и да върна клуба към славните му дни. От уважение към господин Венгер, играчите и феновете, не искам да се впускам в никакви детайли, но за съжаление на тази среща ми стана ясно, че в много отношения моята визия и тази на Арсенал за бъдещето, се разминават."

"Мислих дълго и ми бе трудно да го реша, но няма да продължа своя договор. Вие, феновете, имате пълното право да не се съгласите с моето решение, и аз уважавам това."

"Обичам клуба и феновете, независимо от това, което ще се случи. Израснах и станах човек именно тук, в Арсенал. Всички в клуба и феновете винаги са ме подкрепяли през годините, и заради тях аз винаги съм давал всичко (и дори повече) и на терена, и извън него. Гордея се, че съм част от такъв фантастичен клуб вече осем години. След като господин Газидис се завърне от двуседмичната си почивка в Америка, ще имаме още срещи, и ще ви държа в течение ако, и когато, има развитие."