От изданието обръщат внимание на слуховете за черно тото и уредени мачове в нашето първенство и показват гледната точка на Грийн по този въпрос, който изкара два сезона с екипа на Левски в А група.

"Не съм забелязвал нещо подозрително в срещите от българското първенство", казва холандецът.

"Имаше отбори, които вкарваха голове в последните минути или пък не получаваха картони за груби нарушения. Не мисля обаче, че това е корупция, може да се случи и в Холандия", твърди Грийн.

"Левски е отбор, който винаги иска да печели и да бъде шампион. Щях да знам, ако някой в отбора е бил подкупен за даден мач. Срещу Миньор /Перник/ можехме да вкараме два гола по начин, по който не могат да бъдат отбелязани попадения в Холандия. Нашият вратар изрита топката, двама играчи на Миньор се наведоха под нея и нападателят ни можеше да напредне сам срещу вратата. Това се случи два пъти по един и същи начин и беше странно", разкрива 30-годишният холандец.

Той заяви, че предпочита да играе в чужбина и не мисли за връщане в родината си. В момента бившият футболист на Фейенорд продължава да чака изгодни оферти за продължаване на кариерата си. Той е спряган за Войводина Нови Сад, където спортен директор е бившият играч на Левски Миодраг Пантелич, а треньор е бившият футболист на Литекс Златомир Загорчич.С

ержиньо Грийн дойде на "Герена" през лятото на 2010 година. Той взе участие в 8 мача от турнира Лига Европа. Най-запомнящият се момент за него бе при домакинството на белгийския Гент, когато Грийн отбеляза победния гол за обрата на "сините" с 3:2.

Първият му сезон на "Герена" бе доста успешен, но през изминалото първенство формата му спадна рязко. В средата на пролетния полусезон отказа да поднови договора си с Левски, ако финансовите параметри в контракта не бъдат завишени. В крайна сметка юношата на Аякс бе отстранен от състава на сините и през лятото напусна клуба като свободен агент, предаде Novsport.