На пресконференция днес Цветков и представители на основния спонсор на надпреварата "Катар Еъруейс" дадоха подробности за турнира. След това шефът на родната федерация пък изрази надежда надпреварата в "Арена Армеец" наистина да е доказателство за добрата работа на България в организирането на такива състезания.

"Подготовката е доста динамична и доста изискваща от много хора, ангажирани от настилката до всички подробности около жребий, награди и така нататък. Играчките, които са се квалифицирали за турнира са доста добри, надявам се да се запази така. Надявам се Хантухова да е вътре, Скиавоне, Возняцки. Разбира се, с Кириленко, Надя Петрова и Цветана турнирът става много интересен.

Партньорството с "Катар Еъруейс" ни дава едно спокойствие. Нашата цел е турнирът да е успешен не само като интересни мачове, но и да покажем, че в България може да се направи добра организация на такова състезание. В България могат да се случват хубави неща и ние трябва да сме пример", сподели той, цитиран от БГНЕС.

Относно билетите, той добави: "За събота и неделя интересът е голям. Така, бих приканил всички зрители да проявят интерес в първите дни. Най-високият билет е 20 лева, има и по 8. Инвестицията ще си заслужава".

От държавата помагат със 1 200 000 лева за турнира, а останалите над 55 процента от бюджета са от спонсори и очакванията за билети. Ще има награди за феновете от организаторите, а първата тенис звезда идва в София на 25 октомври. Самият турнир стартира на 30 октомври, а жребият с участието на всички състезателки ще бъде теглен на 28 октомври.

Помощната зала на "Арена Армеец" ще бъде ползвана за загрявка на състезателките. На турнира ще има две групи по 4 състезателки, които ще играят всяка срещу всяка. След това победителите в групите играят полуфинал и финал.