"Орлите" надвиха на своя стадион гостуващия тим на Миньор Перник с 3:0 и вече водят в класирането на футболния си елит с пълен актив от 24 точки.

Домакините поведоха в резултата още в 23-та минута, когато се разписа Марселиньо. Емил Гъргоров напредna сам и изчака бразилеца, подаде му, а след това нападателят на разградчани от няколко метра засече топката в мрежата на "чуковете" за 1:0.

При едно разбъркване в наказателното поле на Миньор в 51-та минута, Василев изчисти с ръка от голлинията, а заради това си действие бе изгонен с директен червен картон, а Лудогорец получи правото да изпълни дузпа. Иван Стоянов не сгреши от бялата точка и шампионите поведоха с 2:0.

Крайният резултат оформи Мирослав Иванов, отново от дузпа, но в 66-та минута, когато пък Бумела игра с ръка в своето наказателно поле.

В другия мач, който вече приключи, Черноморец Бургас имаше доста проблеми с Ботев Враца, но би с 2:1. Георги Терзиев си вкара автогол в 20-та минута, но след голове на Венци Христов и Исуф Уатара "акулите" взеха трите точки, предаде БГНЕС.

Вижте класирането в А група тук!