"Най-важното беше характерът, който проявихме. В момента, в който останахме с човек по-малко на терена, във втори пореден мач, пресилен картон на Рамос, ние проявихме характер. Дори когато Литекс изравни, продължихме да търсим победата, и успяхме," заяви Тонев след срещата на стадион "Георги Аспарухов".

"При числено равенство, щяхме да победим с убедителен резултат," отсече категорично босът на "сините".

"Не мисля, че това е бил най-трудният ни мач до момента. Зависи от гледната точка."

Относно картоните срещу Левски, Тонев обясни: "Не ми се иска да мисля, че има някаква тенденция, защото ако има, тя ще е в полза на друг отбор. И ако някой мисли, че може да се отнася така с Левски, жестоко се е объркал."

"Имаше желание, мотивация, мога само да бъда доволен," продължи той.

"Трябва да играем още по-мотивирано, и още по-добре, ако искаме да победим ЦСКА."

"Ние сме Левски. Който и да играе, трябва да играе за победа," каза Тонев по отношение липсата на Владимир Гаджев, а и вече на Кристовао Рамос за дербито с ЦСКА, предаде Гонг.

При изтъкването на продуктивната школа на Литекс, и младите момчета, които играха днес за "оранжевите" срещу Левски, Тонев коментира: "За нашата школа в момента се правят неща, каквито се правят на много малко места. Мога да ви уверя, че ако в Литекс не се бяха случили някакви неща преди началото на сезона, и те сега нямаше да играят с млади момчета. Любо Пенев даде шанс и наложи тези млади футболисти, които наистина са много талантливи, и ще станат добри играчи."