"Добър мач, но с много нерви. Взехме с го характер, това го повтарям за сетен път. Това е добре за отбора, но трябва да проявим и футболни аргументи в някои ситуации. Публиката ни помогна в трудните моменти, когато бяхме с човек по-малко."

"Не съм съгласен, че бяхме по-плахи през първото полувреме. Имахме известни проблеми в атака, но създадохме достатъчно положения и преди това. Проблемите бяха по-скоро при изнасянето на топката. Трябва повече движение без топка на Прохазка и Ицо Йовов. И в предишния мач се видя същото, че имаме проблеми в тази зона, където се печелят мачовете."

"Победата е много важна – особено, защото е срещу отбор близо до нас, особено след изравняването, когато бяхме с човек по-малко и мислехме, че всичко е загубено. Мисля, че смените бяха добри, за разлика от друг път. Жоао Силва и Симеон Райков се включиха добре. Хубаво е, че хората изживяха победата с нас преди мача с ЦСКА и се зарадваха. Може би така ни е писано – винаги да имаме кадрови проблеми, Рамос също ще пропусне дербито заради двата жълти картона. Но показахме характер, играейки само с един халф в лицето на Прохазка."

"Лицето ни като футбол, и ние си го знаем и го признаваме, че можем още. Мисля, че ако играят всички хора, които могат да играят футбол в отбора, ще го покажат."

"Нямаше нищо общо между червените картони на Рамос и Гаджев. На Рамос нямаше и толкова фаул за жълт картон, още повече за втори. Дори с 10 души играехме у дома и тръгнахме да вкарваме втори гол. Нормално е с човек по-малко да използваш пространствата за контраатака."

"За да организираме атака, топката трябва да се изнесе от халфовете. Малко плахи бяха, може би и притеснени, нямаше голямо движение. Така принудихме Станислав Ангелов да тръгва с дрибъл и да изнася топката. Но можеше и да разчитаме на дълги пасове."

"За пореден път Жоао Силва влиза добре, може би се получава така заради схемата, която ползваме, но е така – играем с Де Карвальо и Марсиньо. Приятно е да знаеш, че когато трябва да правиш смяна, разполагаш с хора, които могат да влязат и да свършат работа. Бяхме длъжни, като останахме с 10 души, да вкараме още един атакуващ играч, за да ги отворим повече. Така че и двамата – Жоао и Симеон – свършиха работа."

"Според развитието на мача това е най-емоционалният и луд мач на Левски, откакто съм треньор. Надявам се да бъдат по-малко оттук нататък", завърши Илиев, цитиран от Гонг.