Това обявиха от БФС на официалния си сайт, където отговориха на обвинението от страна на Павлов, че ЦСКА е получил чек без покритите за спечелената Купа на България.

"Във връзка с поредната порция публични изяви на г-н Георги Павлов, търговски директор на ПФК ЦСКА, Българският футболен съюз би искал да заяви следното:

1. С известно неудобство трябва да отбележим, че директор на професионален клуб от "А" група не знае, че финалът в турнира за Купата на България се организира от Професионалната футболна лига, а не от Българския футболен съюз. Този факт е посочен в Наредбата за първенствата и турнирите и е реалност от години. Единственото отношение на Българския футболен съюз към определянето на носителя на Купата на България е свързано с одобрение от Изпълнителния комитет на предложените от ПФЛ дата и стадион за провеждане на финалния мач. Разбира се и с назначението на съдийска бригада за срещата.

2. Допустимо, но твърде невъзпитано е да отправяш в публичното пространство обвинения за "фалшиви чекове" и "измама", при това, без да си си направил труда да се информираш към кого трябва да отправиш подобни упреци. Твърдението, изказано от въпросния господин, че победителят в турнира за Купата на България през 2011 г. - ЦСКА, е получил от БФС чек без покритие, не отговаря на истината. Наградният фонд за Купата на България се определя и разпределя от професионалните клубове под егидата на ПФЛ.

3. Тъй като в Дисциплинарния правилник на БФС няма предвидена глоба за некомпетентност, Българският футболен съюз ще настоява да получи в най-кратък срок официално извинение от г-н Георги Павлов. В противен случай заявяваме, че ще заведем дело за клевета", се казва в изявлението на футболния съюз, цитирано то БГНЕС.