Втората поредна загуба изпрати "сините" на дъното на класирането, докато пловдивските "железничари" са с четири точки от две гостувания в София, информира БТА.

"Левски" не игра добре във втори пореден мач и отново загуби, но този път "сините" не бяха и надиграни. "Локомотив" вкара първото си попадение в 17-та минута, когато капитанът Здравко Лазаров центрира в наказателното поле на "Левски" и там се стигна до традиционната ситуация, в която защитата пред Пламен Илиев "заспива" и топката се озовава в свободен нападател.

Този път това беше Аласан Ндайе, който вкара с глава в левия ъгъл на вратата на Илиев. Вторият гол също беше плод на грешка. Димитър Везалов и Нуно Пинто позволиха на Мартин Камбуров да води топката между 10 и 15 метра, достигайки до наказателното поле. Оставен да играе, той реши да стреля и не сгреши за 2:0 в 57-та минута.

За попадението носи вина и Пламен Илиев, който не успя да извади топовния шут на Камбуров, насочен в пазения от него ляв ъгъл. "Левски" загуби и остана последен в класирането, като единствената добра новина за "сините" беше първия гол за клуба на нападателя Цветан Генков.

Той се разписа след половин час игра за 1:1, след като получи центриране отляво от Пинто, надскочи защитата и стреля с глава към далечния ъгъл на пазената от Йордан Господинов врата.

Интересен факт е това, че Йоканович целеше да бъде създадено точно такова положение с безбройни тренировки през седмицата.

Наско Сираков: Със страх футбол не се играе

Сираков: До 100 дни ”Левски” ще е друг отбор