"Катания" няма победа като гост на "Наполи" от сезон 1960/1961. Хосе Мария Кайехон даде аванс на домакините в 15-а минута с удар от дъгата на наказателното поле.

Пет минути по-късно "Наполи" удвои преднината си. Лоренцо Инсиние подаде към Марек Хамшик, който със силен удар прати топката в десния ъгъл на вратата на "Катания".

Гостите намалиха изоставането си в 25-а минута, когато Лукас Кастро се разписа след асистенция на Макси Лопес. През второто полувреме двата отбора не успяха да си отбележат гол.

В сряда "Наполи" гостува на "Олимпик Марсилия" (Франция) Шампионската лига, в следващия уикенд е гост на "Ювентус".

"Това беше важна победа за нас, но тя не дойде лесно. Целта на "Катания" беше да ни затрудни максимално. Тези три точки са добри за нашето класиране в първенството. Сега ще мислим за Шампионската лига", каза футболистът на "Наполи" Гонсало Игуаин, цитиран от БТА.

"Милан" загуби домакинството си на "Фиорентина" с 0:2. Феновете на "Милан" освиркваха футболистите, демонстрира недоволството си. Вицепрезидентът Адриано Галиани напусна трибуните след втория гол на "Фиорентина", а след това се появиха информации в италианските медии, че е имало среща в съблекалнята среща между отбора и Барбара Берлускони, дъщеря на президента на клуба.

"Милан" остава на 10-о място в класирането, а в сряда излиза срещу испанския шампион "Барселона" в поредния си мач от Шампионската лига. Появиха, че спекулации и относно бъдещето на треньора Масимилиано Алегри.

"Решението ще бъде взето от клуба заедно с треньора и футболистите. Това е най-лошият момент за мен за три години и половина работа в "Милан". Ние трябва да намерим изход от ситуацията. Трябва да сме обединени и това ще ни помогне срещу "Барселона" и "Киево", най-вече психологически", коментира Алегри.

"В момента нещата вървят зле, ние имаме само 12 точки. Но сега аз съм треньорът и клубът ще ми каже, ако и когато се вземе решение. Не е имало никакви срещи, планирани, доколкото аз знам. По един или друг начин ще намерим решение на проблема", добави Алегри.

В "Милано" феновете на домакините посрещнаха с огромен плакат бившия капитан Масимо Амброзини, който игра 18 сезона за клуба, но сега носи екипа на "Фиорентина".

Гостите откриха резултата в 27-а минута след попадение на Хуан Варгас, а в 73-а Борха Валеро реализира втория гол в мача.

"Този отбор наистина показва най-доброто. Това беше много труден мач, защото освен всичко друго и двата отбора бяха нервни след предишния кръг. Но ние успяхме да контролираме играта", каза старши треньорът на "Фиорентина" Винченцо Монтела.

Погба донесе трудна победа за ”Ювентус” в Парма