"Финансите? Не, смятам, че нещата се движат коректно сега, има забавяне от 10 дни, но в България е много трудно да се издържа футболен клуб. Затова прави чест на г-н Батков, който е създал едно лице на "Левски", че е изряден платец. Темповете на работа на стадиона са доста бързи и вече се вижда сектора", завърши Христо Йовов.

На въпрос, защо отборът не показва нивото, което Йовов очаква, спортният директор отговори: "На моменти губим отговорност към играта, в дадени моменти футболистите очакват другия да му свърши работата. Не може от днес за утре да промениш стила, особено когато е бил в дупка.

Просто трябва да се доиграе сезонът и да се извлече максимума от всеки. "Левски" започна да побеждава, и Тони Здравков не е магьосник и не може да промени нещата веднага."

"Аз дори през годините не съм коментирал съдиите. Позволих си след мача с "Ботев", заради червения картон, защото познавам много добре Цонев. В мача с "Локо" Пд имаше някои спорни ситуации с наши засади. Не, няма странични фактори, опитваме се да създадем максимални условия за играчите. Най-важното за един футболист е да има спокойствие, опитваме се да им го осигурим", заяви Йовов в "Зона спорт" по bTV Action.

"Три месеца бях така отстрани и се опитвах да уча. И аз съм човек и със сигурност правя грешки, дано да са малки и да ми се прощават. Сираков и Тонев винаги са добре дошли на Герена и са доказали с работата си, че са добри ръководители. Каквото и да кажем за тях ще е малко, защото те всеки ден, всеки час работеха за отбора. С Иво се чуваме, с Наско – не, само един път, след всичко случило се.

Нека отминат малко нещата и ще се чуя с него. Уча се, баща ми ми помага. "Левски" е "Левски", нито е мой, нито е на когото и да било. Аз ще направя всичко възможно "Левски" да просперира."

"Човек, който се е докоснал до политиката, трудно може да излезе от нея. Не съжалявам, натрупах безценен опит в тази сфера", допълни Христо Йовов.