Двата отбора изиграха слабо първо полувреме, независимо че в последните 20 минути на първата част тимът на ЦСКА доминираше. Чистите голови положение през първото полувреме бяха доста малко.

Първата ситуация в мача бе в 6-та минута, когато Тодор Паланков опита удар от далечно разстояние, но топката излезе в аут. В 13-та минута Емил Гъргоров стреля опасно от 20-тина метра, но топката премина на сантиметри в аут. В 34-та минута домакините имаха претенции за дузпа, заради игра с ръка на играч на гостите, но според съдията нарушение нямаше.

В 37-та и 39-та минута бяха най-чистите положения за ЦСКА, но вратарят на "Черно море"" Георги Китанов улови топката при първия удар на Ивайло Чочев, а при втория удар топката мина на сантиметри встрани от вратата.

В 49-та минута "Черно море" можеше да открие резултата след удар с глава на Бакари след центриране отдясно, но вратарят Райс Мболи успя да улови топката. В 52-та минута Иван Стоянов бе изведен много добре отдясно и стреля опасно по земя, но за късмет на домакините тя излезе в аут.

Две минути по-късно Апостол Попов центрира много добре отдясно, Неманя Милисавлевич засече топката с глава, но тя мина на сантиметри в страни от вратата на "Черно море".

В 64-та минута Иван Коконов центрира опасно в наказателното поле на ЦСКА от фаул, Кирил Котев отклони топката с глава, а вратарят Райс Мболи с мъка изчисти топката в корнер, предаде БТА.

В 72-та минута съдията отсъди дузпа за Черно море за нарушение срещу Бакари, който изпълни наказателния удар, но топката се отби в страничната греда.