"Шалке" в момента е на 5-а позиция и в добро настроение преди последния мач от Шампионската лига другата седмица в "Марибор".

За "Щутгарт" поражението е второ подред при новия треньор Хуул Стевенс, който наследи Армин Фе в опитите да спаси тима от изпадане. Холандецът има огромен опит в Бундеслигата, включително и спечелена купа на УЕФА с "Шалке".

С днешните три попадения Чупо-Мотинг увеличи личната си сметка на 8, като още в 1-ата откри резултата с отсечен удар, а с удари с глава в 21-ата и в 64-ата минута оформи хеттрика си. Освен това той подаде и на Макс Майер, който вкара за 2:0 в 10-а минута.

"Волфсбург" пък затвърди прогреса си и разби с 3:1 "Хановер'96" като гост, което му осигури актив от 29 точки и 2-о място в класирането, само на 4 точки от лидера "Байерн", който играе по-късно днес.

"Борусия Мьонхенгладбах" прекъсна серията си от три мача без победа и надви с 3:2 "Херта Берлин", който резултат ги нарежда на 6-а позиция.

Изненадващо на 3-о място се изкачи отборът на "Аугсбург", който взе победа в последната минута над "Кьолн". Александър Есвайн вкара последния гол за Аугсбург, който изпревари "Леверкузен", играещ по-късно днес с "Байерн".

Вижте класирането и програмата в Бундеслигата