Луис Суарес донесе трите точки за каталунците с гол през второто полувреме и "Барса" дръпна с 4 точки на върха пред втория "Реал".

На стадион "Камп Ноу" двата отбора си разделиха по едно полувреме: Гостите от Мадрид бяха по-дейни през първата част, а "Барса" се активизира след почивката, съобщи БТА.

Кристиано Роналдо можеше да вкара още в 12-а минута за "Реал", но ударът му срещна напречната греда. В 19-а минута "Барса" поведе в резултата. Лионел Меси центрира от фаул и Жереми Матийо с глава прати топката в мрежата и отбеляза първия си гол за каталунците.

При второто си положение в мача Кристиано Роналдо имаше повече шанс и успя да изравни. Португалецът се разписа в 31-а минута след брилянтен пас с пета на Карим Бензема. Французинът чукна топката и Роналдо с върха на обувката вкара за 1:1.

Последваха много силни минути за гостите от Мадрид, които взеха инициативата до почивката. Гарет Бейл вкара втори гол за "Реал", но попадението бе отменено заради засада на Роналдо, който отклони с глава към Бейл, но се намираше зад гърба на отбраната на домакините и страничният рефер вдигна флага.

Последва нова акция на Роналдо, който стреля мощно под гредата, но вратарят Клаудио Браво изби в корнер. При последвалото изпълнение и разбъркване в наказателното поле, Гарет Бейл от чиста позиция прати топката в аут.

Второто полувреме започна по перфектен начин за "Барса". Луис Суарес отбеляза първия си гол в Ел Класико в 56-а минута. Уругваецът овладя топката след дълго подаване на Дани Алвеш и с удар по диагонала направи 2:1 за домакините.

"Барса" продължи да владее инициативата и да атакува по-опасно, но неточности в завършващата фаза не позволиха на домакините да решат по-рано мача. Меси, Суарес и Неймар имаха добри възможности за трети гол, но пропуснаха.

При една от редките си атаки през второто полувреме "Реал" дори можеше да изравни, но удар на Карим Бензема бе спасен от Клаудио Браво.

В последните минути Меси и Жорди Алба пропуснаха нови две отлични положения за гол за "Барса".