48-годишният германец подписа 3-годишен договор с мърсисайдци в четвъртък, а днес даде първата си пресконференция.

"Ливърпул е един от най-големите отбори в света и за мен е огромна чест да мога да ръководя такъв отбор", бяха първите думи на Клоп.

"Това е специален клуб и съм много щастлив да бъда тук. С идването ми обаче някои неща трябва да се променят. Нека оставим историята настрана. Сега е добър момент за промяна, в който трябва да поемем по нов, собствен път. Време е феновете тук да се превърнат от съмняващи се във вярващи", каза Клоп.

Запитан дали смята, че е готов да поеме напрежението от работата на "Анфийлд", Клоп отговори положително. Той каза, че няколкото месеца почивка след напускането на "Борусия Дортмунд" са му се отразили много благотворно и е готов за новото предизвикателство.

На въпрос дали той ще има пълната власт при трансферите, каквато предшественикът му Брендън Роджърс нямаше, Клоп отговори по следния начин:

"Това не е било никога проблем. Разговарях с ръководството и стигнахме до решение за 10 секунди. Моята дума е първа и последно относно трансферите в клуба."

"Още обаче е рано да говорим за нещо голямо. Аз съм тук, за да върша работата си, а тя не е малко. Смятам обаче, че след 4 години "Ливърпул" ще бъде отново шампион. Ако това не стане, ще продължа кариерата си в Швейцария", каза Клоп.

Попитан като какъв би определил себе си, по аналогия с мениджъра на "Челси" Жозе Моуриньо, който се нарече "Специалния", Клоп каза:

"Не искам да се описвам, но ако трябва да го направя, ще кажа, че съм "Нормалния". "Не искам да мисля за себе си като легенда. Аз съм съвсем обикновен футболен мениджър и не това е моята цел. В момента се нуждая единствено от време, за да работя нормално. Разбира се, няма как да сравнявам "Ливърпул" с Дортмунд, но смятам, че играчите тук също имат нужния потенциал", добави Клоп, цитиран от БТА. 

Германецът, който досега е водил отборите на "Майнц" и "Борусия Дортмунд" в Бундеслигата, каза в края на пресконференцията, че единствено го вълнува как ще го запомнят, когато си тръгва, а по начина, по който е бил посрещнат.

”Ливърпул” официално потвърди за Юрген Клоп