"Лисиците" на Раниери надвиха с 3:1 един от основните си конкуренти за титлата в Англия - "Манчестър Сити". На учудващо за важността на двубоя полупразен "Етихад" "лисиците" за пореден път демонстрираха изключително ефективния си футбол и записаха напълно заслужен успех над "гражданите", предаде БГНЕС. 

Възпитаниците на Клаудио Раниери поведоха в резултата още в 3-та минута, когато централният защитник Роберт Хут се пребори с Никола Отаменди при центриране от фаул и прати топката във вратата на Джо Харт. До края на първото полувреме Варди, Дринкуотър и Оказаки пропуснаха да удвоят преднината на гостите, докато "гражданите" не застрашиха сериозно Каспер Шмайхел.

Втората част започна като първата, след като в 48-та минута Рияд Марез финтира няколко играча на домакините и вкара втори гол. След това попадение възпитаниците на отиващия си в края на сезона Мануел Пелегрини се предадоха, а "Лестър" започна да доминира. В 60-та минута Хут премаза Демикелис за втория си гол в срещата, а до края Варди пропусна нови две 100-процентови положения.

"Манчестър Сити" стигна до почетния си гол в 87-та минута, когато Серхио Агуеро от явна засада оформи крайното 1:3.

По този начин "Лестър Сити" направи още една крачка към немислимото и вече има преднина от 6 точки на върха на класирането във Висшата лига, след като преди година по това време бе на дъното.

Вижте класирането във Висшата лига

Следете на живо мачовете от Премиършип и двете Купи на Англия на живо в нашият Livescore.