Нападателят ще бъде извън игра в следващите поне 3 седмици, след като получи контузия в мача с "Атлетико Мадрид".

Заради нея Меси няма да може да вземе участие в световната квалификация с Перу, а най-вероятно и в тази с Парагвай в началото на следващия месец.

"От "Барселона" най-редовно ни изпращат съобщения, че трябва да се грижим за Меси, но те никога не го правят. Странно е, че го карат да играе във всеки техен двубой", каза Бауса, цитиран от БТА.

Заради проблеми с адукторите Меси не взе участие в мача с Венецуела в началото на септември, но след това игра за "Барселона" срещу "Алавес", "Селтик", "Леганес" и "Атлетико Мадрид".

"Получихме официална информация от "Барселона" за състоянието му. За нас обаче изглежда странно да успее да се възстанови от скъсан адуктор само за 3 седмици. За съжаление все още не съм говорил с Меси, но правим всичко възможно, за да разберем колко сериозна е травмата му", добави Бауса.

"До момента "Барселона" единствено ни затруднява. За момента разчитаме единствено на информацията, която те ни дадоха, но все още нямаме резултатите от изследванията му. Когато пристигнат те, ще можем да кажем нещо повече от темата", завърши селекционерът на Аржентина.

Лионел Меси извън игра за три седмици