Домакините на два пъти повеждаха в резултата, но в последствие бяха изправени пред поражението, когато в третата минута на даденото от съдията продължение Мигел Бритос се разписа и осигури точката на старта на новия сезон, въпреки че беше в засада. 

"Уотфорд" започна отлично и в осмата минута Стефано Окака Чука откри резултата, след като засече с глава центриране от корнер на Хосе Холебас. "Ливърпул" изравни в 29-ата минута. Садио Мане направи двойно с Емре Джан и навлезе в ляво в пеналта, след което с хубав удар по диагонала преодоля Еурелио Гомеш, като във втори пореден сезон се разписа с първия си точен удар към вратата на съперника. 

Само три минути по-късно "Уотфорд" отново взе аванс. Том Клевърли беше изведен в дясно в центрира остро по тревата в малкото наказателно поле, откъдето непокритият Абдулай Дукуре засече в мрежата. 

С два бързи гола след почивката "Ливърпул" стигна до обрат. Роберто Фирмино изравни в 55-ата минута от дузпа след нарушение на Гомеш срещу новото попълнение Мохамед Салах, а две минути по-късно Салах вкара отблизо на празна врата за 3:2, след като Фирмино беше изведен в чиста позиция, но опитът му да прехвърли Гомеш не беше особено успешен. 

Двубоят отиваше към победа на гостите, но малко преди края "Уотфорд" се спаси от загуба. Холебас центрира от корнер към близката греда, 20-годишният бразилски дебютант Ричарлисон овладя и опита да шутира от малък ъгъл, топката се отклони от Жоел Матип, след това Симон Миньоле я изби в напречната греда, а Бритос от метър направи добавка с глава, като попадението беше зачетено, въпреки че уругвайският защитник беше в положение на засада.