Българинът се забавляваше на корта, а и усмивката след края показа, че не възнамерява да променя поведението си до края на турнира. Формата му очевидно е великолепна.

След края Григор се обърна на български език с благодарности към сънародниците със знамената на трибуните на зала "O2" в Лондон, които не спряха да го подкрепят. Ето и останалата част от интервюто му след голямата победа, гарантирала място на полуфинал в събота.

"Каквото и да докоснех се превръщаше в злато днес, има такива дни - каза Григор на корта във флаш интервюто. - Много е приятно, когато тези дни идват в мач от такова значение. Това е специална победа за мен, ние с Давид имаме дълга история, винаги е било оспорвано...

Специални благодарности на отбора ми, на семейството и приятелите ми.

Днес движението ми по корта бе променено, доста по-добро. Успях да пласирам и доста ретури. Вярвах в ударите си, това бе различно от първия мач. Не мислих много на корта. Моментът, в който премисляш твърде много нещата в играта, проблемите идват. Просто се концентрирах върху следващия удар, следващото разиграване. Усещах, че мога да играя още и още...

Целта ми беше да остана тук и през уикенда, да играя. Това е още една стъпка напред за мен. Ще продължа да следвам ритъма си. Казах го вече - не съм тук да участвам, а да играя. Да играя по начина, по който играх днес."