До края на сезона в Англия има шест кръга, а на лидера са нужни само пет точки, за да стане шампион. Но мениджърът на "Сити" Гуардиола не приема нищо за свършен факт, преди да е станало и на теория.

"Експертите и медиите ни обявиха за шампиони още през декември - каза Пеп преди днешното гостуване срещу "Тотнъм". - Но има шест мача, които мисля, че "Юнайтед" може да спечели. Те имат шанс да вземат тези 18 точки, в добра форма са, имат топ играчи...

Ние трябва да свършим нашата работа, имаме нужда от пет точки и всичко е в ръцете ни. Но ви уверявам, че е възможно да се случи така, че да не спечелим титлата. Футболът е правил и по-големи изненади.".

"Сити" гостува на "Тотнъм" довечера от 21,45 ч, после приема "Суонси", има визита на "Уест Хем", домакинства на "Хъдърсфийлд" и "Брайтън", за да завърши с гостуване на "Саутхемптън".

Преследвачът "Юнайтед" приема "Уест Бромич" в неделя, после гостува на "Борнемут", домакинства на "Арсенал", пътува до Брайтън и Лондон за мач с "Уест Хем", а накрая го чака домакинство срещу "Уотфорд".