Успехът прати варненци в потока, който ще играе баражи за място в Лига Европа. Тимът на Илиан Илиев към момента заема второто място в група "А" на втората осмица с осем точки пред "Пирин", при оставащи два кръга до края.
 
Благоевградчани пък ще трябва да се борят за своето спасение.
 
Двата тима изиграха слабо първо полувреме, като положенията липсваха до 39-та минута.
 
Тогава се стигна до изключително куриозен автогол във вратата на домакините. Мехди Фенуш напредна по левия фланг, след като бранител в зелено се препъна и го остави да пробие безпрепятствено. Алжирецът навлезе в наказателното поле и опита центриране, а вратарят Георги Георгиев куриозно изби топката в собствената си врата.
 
Автоголът обърка благоевградчани, които допуснаха още едно попадение в края на първата част.
 
16-годишният талант на "моряците" Мартин Минчев финтира бранител на границата на наказателното поле и с красив удар увеличи преднината на тима си.
 
Младокът можеше да вкара втори гол в началото на втората част, но останал очи в очи с вратаря опита да го прехвърли, но неточно.
 
До края на мача "Пирин" опитваше да върне поне едно попадение, но не намираше път към вратата на доскорошния си вратар Благой Макенджиев.
 
По-близо до гол бяха варненци, но удар на фенуш облиза гредата.
 
В оставащите два мача до края на плейофната фаза "Черно море" ще опита да измести "Славия" от първото място в групата, докато "Пирин" не може да промени третата си позиция.