Според Кайзера баварците имат всички шансове да стигнат до финала в Шампионската лига.
Ето пълният текст на неговото изказване пред Билд:
"Тези дни често ме подсещат за моята реч от Лион. През март 2001-а след 0:3 във Франция спонтанно критикувах остро нашите играчи. Днес обаче е време за една мотивираща реч!
Сигурен съм: Днес в полуфинала срещу Лион Байерн ще даде всичко от себе си. Няма да има мотивационни проблеми като преди 9 години. Който е стигнал до последните четири, не иска да спре. Шансовете не са лоши. От седмици Ариен Робен е в отлична физическа форма, което не винаги е било така. Той играе невероятно силно и вкарва важните голове.
Във Флоренция, на полуфинала за Купата с Шалке и в Манчестър – винаги Робен. Франк Рибери не се плаши от ударите по него. Той е такъв човек, който на терена мисли само за топката. Може би днес ще видим един по-добър Рибери.
Ивица Олич впечатлява всички със своята борбена личност. Обратът за Байерн дойде, когато той се завърна в игра след травма срещу Ювентус за 4:1.
Разбира се, днес на Байерн ще липсва наказаният Марк ван Бомел, който се превърна в истински капитан. Тази водеща роля ще трябва да поеме Бастиан Швайнщайгер. Той го може. Силата на Лион е в колектива, но вече няма изключителни играчи като Жуниньо и Бензема.
Който премине през смятания за непреодолим Манчестър Юнайтед, трябва да го направи и срещу Лион!," завършва изказването на Бекенбауер.